[villámposzt] Kinek vagy minek a hibája, hogy az Y generáció olyan, amilyen és hogyan viszonyulnak a munkához?

Ha van a közeledben egy-két Y-generációs családtag vagy ismerős, akkor biztos észrevetted, hogy mostanában körülöttük forog a világ. Így vagy úgy, de szóba kerülnek itt is, ott is. Nem véletlen. Nem egyszerűek (persze ki az?) és valami miatt nem egyértelmű, hogy miért is mások kicsit. Vajon látszólag miért nem akarnak dolgozni és miért flegmák? Miért nem elég nekik semmi és mi tereli el a figyelmüket? Szerintem ez sokakat érint és nem csak rájuk jellemző, ezért nagyon kíváncsi voltam a szakértői véleményre.

Y-generáció a munkában
Y-generáció a munkában

Bár én jó pár évvel előttük születtem, egyrészt sokan vannak/vagytok körülöttem ebből a korosztályból, másrészt szeretném megismerni a lehetséges válaszokat a miértekre.

Miért gondolják magukat különlegesnek és miért nem becsülik meg magukat mégsem? A nevelés (a szülő) a hibás, vagy a cégek? Mit jelent számukra, hogy a digitális technológia fejlődésében születtek?

A videóban Simon Sinek menedzsment-szakember és tanácsadó beszél az Y-generációval való problémákról -legfőképpen a munkához való hozzáállásukkal kapcsolatban- és arról, vajon ezeknek mi lehet az oka.

Az Y-generáció tagjai azok a fiatalok, akik 1980-ban, vagy az utána következő 10-15 évben születtek. A videó az 1984-től születetteket jelölik meg ebbe a generációba tartozóknak, de ha megnézzük a felsorolt, rájuk jellemző tulajdonságokat, hozzáállásukat a világhoz, rájuk fogunk ismerni!

Nézd meg, hallgasd meg a videót és ha van véleményed, írd meg a facebook-poszt alatt vagy itt az oldalon, kommentben.

Köszönjük a fordítást Sevaster 1-nek (Sebestyén Évának).

Ha szeretsz a miértek mögé nézni, maradj velünk és írd meg a véleményedet! Mi kíváncsiak vagyunk!

2 szavazat

Te mit gondolsz?