Megfázás vagy influenza? Nézzük a tüneteket és azonnal kiderül! [tünettáblázat]

Megfáztam vagy influenzás vagyok?

Imádjuk ezt az időszakot, hiszen lassan jönnek az ünnepek, gyönyörűek az őszi, hulló falevelek és a pléd alatti forró teázás is az egyik kedvenc időtöltésünk! Ez mind szép és jó, viszont egy-egy tüsszentés, egy kis száraz köhögés, és főleg a borzasztó fáradtság, ami ránk tör… ezek bizony mind-mind megkeserítik a novemberi szép napokat. No de, ha már baj van, akkor  jó lenne tudni, hogy mi a gond. Megfázás vagy infuenza? 

Ha már szenvedünk, akkor könnyen beletörődünk, hogy „most bizony jön az a bizonyos 2 hét nyűglődés”, de nagyon nem mindegy, hogy hogyan is vészeljük át ezt a kínlódást, és főleg nem mindegy, hogy mennyi idő alatt!? Ez pedig már nagyban függ attól is, hogy éppen benyakaltunk egy csúnya influenzát vagy „csak” nem vettük komolyan a hideget (nem vettük fel a mókusos sálunkat) és megfáztunk. Az influenza és a megfázás igazán jó fejek, mert kartellt kötöttek egymással és felosztották maguk között a tüneteket.

Előzd meg a bajt, indítsd egészségesen a napot, te és kismókusod is!
Íme, 10 egészséges back-to-school reggeli recept a Providenttől! —>

 

Honnan tudjam, hogy megfáztam vagy az influenzát kaptam el?

Szerencsére, nem egy rakétatudomány ez, hiszen a tünetek önmagukért beszélnek. A leginkább árulkodó jel, hogy mennyi idő alatt jön ki rajtunk a betegség? Lappang egy kicsit, de belülről csiklandoz és napokig mi sem tudjuk, hogy komoly -e, vagy csak épp nem aludtuk ki magunkat. Vagy azonnal belénk nyilall a felismerés, hogy ez bizony egy vírus, de a rosszabbik fajtából. Ha pár órán belül előjönnek az egyértelműen betegségre utaló panaszok, akkor biztos lehetsz benne, hogy ez bizony influenza.

A köhögés talán az egyetlen, ami szinte biztos, hogy mindkét esetben benne lesz az átvészelendők között, viszont nem mindegy, hogy milyen (száraz vagy sem).

 

 

Így vedd fel a harcot a köhögéssel szemben! Kattints és láss csodát:
egy finomságot teszteltünk, ami tökéletesen működik! —>

Az összes többinél valamelyik oldalon kicsi a valószínűsége, sőt, a legtöbb tünet egyszerűen vagy van, vagy nincs. Tudtad te ezt? Én csak pár éve vagyok ezzel tisztában, addig én sem tudtam. Pedig nagy segítség!

Tüsszögsz és állandóan bizsereg a nózid belülről? Jó eséllyel megfáztál. Az orrcsepp is előkerült, mert be is van dugulva az orrod? Ez bizony megfázás lesz!

Ha fájdalmaid vannak, akkor kétesélyes a dolog, de inkább az influenza lesz a győztes ebben az esetben. Ha viszont a torkod is fáj, akkor szinte biztos, hogy megfáztál.

Tetszik, hogy összeszedjük a hasonló mankókat? Köszönetképp azt kérjük, hogy oszd meg másokkal is, hogy hozzájuk is eljusson az infó! Megtennéd? ;) Köszi

Hogy ne csak beszéljünk róla -hisz, melyik mókus tudja ezt így megjegyezni-, Mókuspeti megrajzolta nekünk a tünettáblát, hogy csak rá kelljen néznünk, hogy tudjuk, kell-e orvoshoz mennünk vagy sem. Ha szeretnéd, ki is nyomtathatod és ragaszd a hűtőre vagy kicsinyítsd táskába beférős méretűre, hogy mindig kéznél legyen!

Megfázás vagy influenza?

megfázás vagy influenza?
megfázás vagy influenza?

A tünettáblát erre a linkre kattintva tudod kinyomtatni.

Miután megvan, hogy melyik a bűnös, annak megfelelően tudod kezelni vagy kezeltetni magad, hogy minél hamarabb legyőzhesd. Míg a nátha nem gyógyítható, csak egyszerűen idő kérdése (és ágynyugalomé :P no meg persze a természetes kúráé), hogy mikor mászol ki belőle, addig az influenza kezelésére vannak gyógyszerek, amit bár nem feltétlen kell azonnal bekapkodni, de ezt mondja meg az orvos egy komolyabb vizsgálat után. Az esetleges gyógyszeres kezelés főleg a szövődmények elkerülése miatt lehet fontos és a betegség időtartamát is szépen le tudják csökkenteni.

Tehát: ha már tüneteid vannak, ne bízd a véletlenre a gyógyulásodat! Csekkold a táblázatot és menj biztosra… és ha kell, orvoshoz! Utána meg facebookra, mókusnak beköszönni! ;)

A cikk megírását a Provident támogatta.

3 szavazat

Te mit gondolsz?