3 perces frizurák 3 különböző hosszúságra

frizurák otthon

Ismerős az érzés, amikor már 20 perce késésben vagy és a reggeli készülődésnek még a felénél sem tartasz? Vagy az, hogy ma reggel is épp ugyanazzal a mókusbundával – frizurával – mész be reggel dolgozni, ahogyan minden reggel immár 2 hónapja?

Ha nem szeretnél unalmas lenni, ugyanakkor se időd, se kedved, se elég felesleges makkra valód sincs ahhoz, hogy naponta fodrászhoz járj, mégis kipróbálnál valami újat, akkor ezt a pár trükköt neked is meg kell tanulnod!

Összemókuskodtuk neked a legjobb frizurákat, amik elkészítésében is segítünk. Nagy bánatunkra saját fotót ehhez most nem tudunk mellékelni, mert sajnos rá kellett jönnünk hosszú próbálgatások után, hogy ahhoz, hogy mutatós, jó fotók készüljenek, bizony komolyabb felszerelésre van szükség (és az is kiderülne, hogy ideje lennem melíroztatni :P). Azonban mókusbecsszó, kipróbáltuk és tényleg pillanatok alatt elkészülnek, még a kezdők is maximum 5-8 perc alatt elkészíthetik, pár alkalom után pedig 3 perc alatt is simán megvan, bármennyire is hihetetlen a fotókat elnézve. Higgy nekem!

Egyébként tényleg mindent kipróbálunk! Nézz körül nálunk facebook-on is és nyomj egy lájkot, hadd bizonyítsunk!

Vékony szálú, kevés hajad van?

Azt sokat kell majd tupírozni, meg lakkozni sem árt, de meglátod, az eredmény magáért beszél majd.

Az alap

Minden gyors frizura elkészítésének az alapja a kicsit boglyas, kócos haj, ami most már évek óta divat, így nagyon nem is lehet vele mellényúlni. Nem kell szabályosan feltűzni, bánj  nagyvonalúan a hajaddal, hisz ez nem a télire eltett mogyoró!

No1. – hosszú hajúaknak

Rém egyszerű az egész:

  1. Csak összefogod a hajad lófarokba úgy, hogy két oldalt meghagyod a hajad kiengedve. Tehát tulajdonképpen háromfelé osztod a hajad, de a középső – amit most azonnal copfba fogsz – a legnagyobb (bár más és más eredményeket kapsz, úgyhogy érdemes vele több módon/más arányokkal is próbálkozni), a két oldalsó pedig kisebb. (Ne zavarjon meg a 3. kép, az teljesen oldalról készült, a többi pedig kb. hátulról.)
  2.  Aztán az előzőleg feltupírozott jobb oldali hajköteget feltűzöd a copfod fölé, majd a másik oldalon ugyanígy. Arra kell csak figyelni, hogy a tűzésnél lefelé szúrj a hullámcsattal egyenesen bele a copfa és így nem fog kilógni a csatt, olyan lesz, mintha csak ráomlana a hajad a nyakadra.
divatos lófarok hosszú hajúaknak
divatos lófarok hosszú hajúaknak (fotó: pinterest)

Voila! Kész is! Nettó kb. 3 perc maximum, de ebben már a hajgumi keresgélése is benne van ;)

Szuper DIY hajnövesztési tippekért, és természetes hajpakolási receptekért olvasd el ezt a cikket is! —>

No2. – Félhosszú hajhoz

Vegyél egy pántot és tedd fel a fejedre. Füled mögött – az előző frizurához hasonlóan – hagyj mindkét oldalon egy-egy tincset szabadon, a többi hajadat pedig kezdd el kívülről befelé haladva feltekerni, hogy egy nagy hurkát kapj a végén. Ezt rögzítsd egyrészt a fejpánthoz, másrészt a hajadhoz is, hullámcsattal. Ezt követően nincs más dolgod, mint hogy mindkét oldalon a kimaradt tincseket hozzáigazítsd a frizurához, úgy, hogy eltakarja az esetleges „hibás foltokat”.

elegáns konty - félhosszú hajhoz, pánttall
elegáns konty – félhosszú hajhoz, pánttal (fotó: pinterest)

Kész is! Nettó 2 perc, lakkozással együtt.

No.3. – Ha rövid a hajad

Akkor sem kell lemondanod a vidám és könnyed, egyedi frizuráról, ha rövidebb hajad van.

Ugyanúgy kezdd, mint az elsőnél: kis tupír, egy copf, két oldalt kint hagyni egy-egy tincset. Ezután a tincseket olyan módon tűzd fel, hogy ne menjen át a jobb oldali tincs a bal oldalra, hanem amint elérte a gumi magasságát, tűzd le, és hagyd visszakunkorodni. Tegyél ugyanígy a másik oldalon is. A végén fésűvel vagy a kezeddel rendezd rendetlenre. :)

trendi rendetlen konty rövid hajból
trendi rendetlen konty rövid hajból (foltó: pinterest)

Időben nem több, mint a két előző, vagyis pár perc alatt ez is készen van.

 

UVA és UVB sugárzás? Az egyik alattomos, míg a másik nyílt ellenség! Miért? Kattints és elmondom! —>

Egy ráadás tanács

A laza, kócos frizuránál mindig arra figyelj, hogy szép fényes legyen a hajad, különben ápolatlannak is tűnhet. Ennek elkerülése érdekében csak a hajtöveket tupírozd és mikor már kész a frizura, fésüld át a tupírfésűvel nagyon óvatosan úgy, hogy a tupírt ne fésüld ki, viszont simítsd el a hajadat.

Egy plusz kontyötlet

Tekerd lófarokba a hajad és egy alsó tincset tekerj körbe a copfod körül (akár be is fonhatod). Ha végeztél, rögzítsd hullámcsattal. Úgy fog tűnni, mintha “haj”-gumival lenne összefogva. :) Ha utána még az egész copfodat visszaforgatod és betűzöd önmagába, egy szép konttyal ajándékozhatod meg magad.

Vidám és gyors készülődést!

Tehát: nem kell fodrászhoz rohanni egy trendi kontyért, hiszen egy kis praktikával, te magad is elkészítheted! Tetszik? Akkor tudod, mi a dolgod! ;)

 A natív cikk megírását a Provident támogatta.

2 szavazat

Te mit gondolsz?