Ha meglátod, én mivel szösztelenítek, nem fogsz hinni a szemednek!

Hacsak nem vagy rendmániás és húzod el a legkisebb szekrényt is naponta, hogy felmoss, tuti nálad is volt már ez-az szöszös. Ha nálad még soha, akkor nem beszélek veled! :P A szösz egy cuki szó, és nincs is vele semmi gond, amíg nem a pulcsimon vagy a kedvenc plüssmajmomon landol. Ha viszont a barátnőm megdicséri a 101 kiskutyás nacimat, pedig az csak egy sima fekete… akkor már baj van!

De nincs probléma megoldás (lehetősége) nélkül, úgyhogy elő a szösztelenítővel!

Millió helyen lehet fillérekért kapni, de a legtöbb alkalmatlan a feladatra, úgyhogy én már nem nagyon próbálkozom, az IKEÁ-s nekem bevált, az általában van is itthon.

Mi van, ha nincs otthon szösztelenítő, de nagyon kell?

Egyszer azonban úgy alakult, hogy az összes szösztelenítő csík elhasználódott és egyszer csak ott álltam a tükör előtt egy üres műanyaghengerrel a kezemben, megannyi szösszel a kedvenc sálamon (kivételesen az én hibám, kint hagytam az előszobában és olyan az anyaga, hogy eszi a porhangyákat).

IKEÁs ruhatisztító henger - szösztelenítésre
IKEÁs ruhatisztító henger – szösztelenítésre

Egyik mókusunk írta, hogy a gumikesztyű is szuper alternatívája a bolti kütyüknek, de az nem volt itthon (és azóta sem teszteltem – szánom-bánom), de van egy jól bevált trükköm és egy jó barátom, aki ilyenkor segít! Képzeld, egyébként ő a fürdőben lakik. :) Kíváncsi vagy?

 

Ha te is szereted az alternatív megoldásokat a háztartásban, gyere és legyél a facebook mókuscsapat tagja, mert itt mindenki imádja!

Szösztelenítés sarokcsiszolóval

Ő az, aki minden háztartásban megtalálható, sőt, én az utazásokra is mindig magammal viszem, úgyhogy mindig nálam van: a sarokcsiszoló. Vagy habkő. Vagy Tappancska (volt egy talp alakú darabom, ő nevet is kapott).

ruhatisztító henger helyett
ruhatisztító henger helyett

Ha hiszed, ha nem, tökéletesen helyettesíthető vele a szösztelenítő és el sem kopik. Legalábbis nem ettől! Nem tudom a tudományom magyarázatát, de nekem bármelyik kis kefénél is jobban bevált és a legérzékenyebb bébiplüsst sem bántja.

Szöszös sárkány nem szép sárkány

Talán nem titok, hogy szeretem a plüssöket és kismacska helyett nálunk ők foglalják el a kanapé tetejét, az ablakpárkányt és a franciaágyunkban is vannak néhányan.
Vannak, akik szégyellősebbek és nem szívesen mutatják meg a pofijukat, de kedvenc sárkányomra is épp ráfért a szösztelenítés és ő bizony bátor és vágyik a rivaldafényre, így szívesen idetolta a pofiját, hogy lásd, milyen szépen megújult.

plüssállatok tisztítása
szöszök eltávolítása
szösztelenítés mosás nélkül
szösztelenítés mosás nélkül

Egy-két kép a folyamatról és persze a büszke sárkányomról! :)

szöszök eltávolítása habkővel
szöszök eltávolítása habkővel
szösztelenítés házilag
szösztelenítés házilag

 

Egy ugyanilyen hasznos háztartási tippért olvasd el a Provident cikkét is, melyben az ablaktisztítás egy ősrégi, ám de nagyon hatékony módját ismerheted meg! Kattints! —>

Így szöszmentesíts egy egyszerű habkővel

Ha kellene hozzá használati utasítást készíteni, ez lenne a világ legrövidebbike. „Használd!”

Az adott szöszös cucc anyagától függően erősebben vagy épp gyengébben húzd át rajta a habkövet mindenhol, ahol csak szöszt találsz rajta. Ha szuper lukacsos a habköved, akkor az egészen picike szöszöket is elsőre le fogja szedni, ha neked más típusú van, akkor lehet, hogy többször át kell rajta menni. Nem nagy ügy!

plüssállatok tisztítása
plüssállatok tisztítása

Nem kell bevizezni sem… csak szárazon szereti ezt a melót végezni, ázik eleget a talpaddal a lavórban! :P

Amiket én már szösztelenítettem habkővel

– plüssök
– kanapé
– textiltáska
– ruhák, sálak
– dekorfüggöny
– kis szőnyeg
– plédek
– díszpárna
– kedvenc szerelemkesztyűnk :)

kesztyű szösztelenítése habkővel
kesztyű szösztelenítése habkővel
szöszmentesítés ruhakefe nélkül
szöszmentesítés ruhakefe nélkül
szöszmentesítés habkővel
szöszmentesítés habkővel

Nincs sértődés, ha te ezentúl is inkább ruhatisztító hengert veszel, de ha épp elfogy vagy nincs kéznél, tudd, hogy van más megoldás!

Ha még több kipróbált, egyszerű tippre vágysz, kövess facebookon, hogy a következőről se maradj le!

A cikket a Provident támogatta.

11 szavazat

Te mit gondolsz?