Így küldd be a vízóraállásodat egy kattintással – Otthon+ alkalmazás

otthon+_alkalmazas

Nem tudom, te hogy vagy vele, de kevés olyan dolog van, amit annyira unnék, mint a rengeteg adminisztrációt! Szükség van rá és sokszor hasznos, de ha tehetném, én mindent automatizálnék. Naponta születnek alkalmazások, melyek megkönnyítik az életünket és én lelkesen használom is őket. Egyik új kedvencem az Otthon+ nevű alkalmazás, ami egyelőre a vízóraleolvasásban segít (de remélhetőleg majd egyre több mindent fog tudni).

Röviden: az alkalmazás segítségével egy pár kattintással le is tudtam a Vízművek felé a kötelességemet (nem, fizetni sajna nem fizet helyettem ?), és még figyelmeztet is, nehogy kicsússzak a leadási határidőből. Szerintem ez remek!

Egyik (külföldi) mókusunk írta, hogy náluk teljesen automatikusan kerülnek be a rendszerbe az adatok – ezt még nem ismerem és mi még nem tartunk ott, de már ez is nagy kényelem, amit az Otthon+ nyújt. Én már féléve használom, így bátran ajánlom. Mutatom is, mit tud!

Ha tetszik, hogy Mókus csak olyat ajánl, amit előtte ki is próbáld, kövesd, hogy minden kedvencéről téged is értesíthessen!

Én panelodúban lakom és itt az alap az, hogy bedobnak egy cetlit a postaládánkba, hogy töltsük ki az adatokkal és juttassuk vissza az irodába. Papíron! Érted!?
2016-ban a vak mókus is látja, hogy mekkora butaság egy ilyet papír alapon rendezni. A Földünknek sem tesz jót, nekünk sem kényelmes és lassú is. Le vele!

hagyományos, papír alapú vízóraállás-leadás
hagyományos, papír alapú vízóraállás-leadás

Mit tud az Otthon+ alkalmazás?

vízóraleolvasás - emlékeztető (Otthon+)
vízóraleolvasás – emlékeztető (Otthon+)

Ami a legfontosabb, hogy megkönnyíti az életünket. Segítségével tényleg csak egy(-két) kattintás és máris a Vízműveknél landolt fogyasztásunk mértéke, hogy számlázhasson (ha már egyszer annyira élvezi :)).

A regisztráció után minden automatikusan működik, neked még arra sem kell figyelned, hogy mikor van itt az ideje a bediktálásnak. Amit a legjobban szeretek az alkalmazásban, hogy rögtön szól, amikortól már lehetőségem van vízóraállást bediktálnom/-írnom/fényképeznem/rögzítenem.

Cuki, hogy mind a lakásnak, mind a mérőórának adhatsz külön nevet, ami rögtön megszemélyesíti a kis bizgentyűt és így talán a számla sem fog annyira fájni. Ja, de! :D (Apró színes: nekünk a bejárati ajtónkon sem a mi nevünk van kint, hanem tényleg elneveztük a lakást Naplaknak, mert annyira fényes, így hát oda is azt írtuk ki. hihi)

Regisztráció után vissza tudod nézni régebbi mérőállás-rögzítéseidet is és a „vállalat általi leolvasás” értékeit is, ki fogja írni az app a következő diktálás időpontját és egyéb (biztos) hasznos infókat is megtalálsz (pl. mérőcseréért felelős szervezet nevét vagy a hitelesítés évét).

Az Otthon+ alkalmazásból közvetlen üzenetet is küldhetünk a Vízműveknek, ha esetleg kérdésünk lenne. Ez persze ma már elvárt egy alkalmazástól, de egy állami szolgáltató ritkán rukkol elő ekkora innovációval, úgyhogy szerintem örüljünk neki! :)

Vízművek - ügyfélszolgálat (Otthon+)
Vízművek – ügyfélszolgálat (Otthon+)

 

Másik nagy kedvencünk a Tesco újítása: egy csippantással a kosaradba rakhatod a terméket és a kasszánál már csak a végösszeget kell kifizetned –
ez a Scan&Go szolgáltatás. Ismerkedj meg vele te is! —>

Mit kell tennem?

  1. Töltsd le az alkalmazást. Keress rá telefonod áruházában, vagy kattints a linkekre: Androidra, Almára, Windows-telcsire
  2. Regisztráld a vízóramérőidet. Ehhez meg kell adnod a címedet (ki hitte volna) és a vízóráid azonosítóit  (gyári szám).

    Otthon+ alkalmazás - regisztráció
    Otthon+ alkalmazás – regisztráció
  3. Amikor jön a csippanás/e-mail/füstjel, hogy most aztán itt az ideje a bediktálásnak, akkor csak sétálj oda a vízórádhoz (opcionális: csavard le a takarólapot :)) és az okostelefonod segítségével fogadj szót az alkalmazásnak (persze ehhez nem árt megnyitni).
vízóraállás leadása fotóval (Otthon+ alkalmazás)
vízóraállás leadása fotóval (Otthon+ alkalmazás)

A legegyszerűbb, ha lefotózod a vízórát, ami tényleg csak egy kattintás vagy tappolás és ha biztosra akarsz menni, írd be számokkal is (csak a fekete háttér előtti számok kellenek)! Ezek után már csak le kell okéznod, amivel máris a Vízművek rendszerébe kerültek az adatok. Erről ő jófej módon vissza is jelez neked.

vízóraállás leadása - Otthon+ alkalmazás
vízóraállás leadása – Otthon+ alkalmazás

Ennyi volt, más teendőd nincs, legközelebb pedig rögtön szólni fog az alkalmazás, úgyhogy addig gondolnod sem kell rá! Ugye milyen egyszerű? ;)

 

Tehát: ha kipróbált, hasznos alkalmazásokat vadászol, kövesd mókust, hogy a következőről se maradj le! ;)

Update: már majdnem kész volt a cikk, amikor láttam a Díjneten, hogy ezentúl elég évente bediktálnunk a vízóraállást. Hát remek. :) Mindenesetre az Otthon+ évente egyszer is jól fog jönni, úgyhogy most már ne vesszen kárba a sok leütött karakter…

1 szavazat

Te mit gondolsz?