Új facebook gombok: imádom, vicces, szomorú, dühítő és hűha

facebook lájk gombok

Mindig is hiányoltad a Nem tetszik gombot a facebook-ról? Majdnem meg is kaptad! Pont ilyen gomb ugyan nincs, de ezentúl a lájkolás mellett még 5 különböző érzelemmel fejezheted ki az véleményedet egy-egy facebook poszt, fotó vagy videó láttán. Mostantól dühönghetsz, szomorkodhatsz és imádhatod is a kismókus-fotókat, de még egy „Hűha” jolly jokert is kaptuk!

Én magánemberként is nagy facebookozó vagyok és bár más gombokat vártam (erről majd később írok), ezeknek is nagyon örülök. Kíváncsi vagyok arra is, hogy te mit gondolsz és neked melyik a kedvenced, vagy hogy egyáltalán fogod-e használni, úgyhogy kérlek, a cikk végén majd ugorj át a facebook-poszthoz és mutasd meg a kis ikonok segítségével, hogy mit érzel!? Köszi. Most pedig lássuk, mit kaptunk Cuki barátunktól!

Ha a kipróbált háztartási trükkökön és hasznos életmódtippeken kívül a letesztelt újdonságok is érdekelnek egy mókus faroktollából, akkor kövess minket facebookon!

Ha egy sima lájk már nem elég

Íme, ahogy ezentúl lájkolni és egyebelni tudsz:

facebook lájkolás
facebook lájkolás

Biztos te is sokszor voltál már úgy, hogy egy-egy ismerősöd facebook megnyilvánulása kiütötte nálad a biztosítékot. Megvan, amikor 2 óránként jönnek az új ultrahang fotók vagy a napi 7-szeri étkezését is minimum 21 fotóban kell megmutatnia? :P

Vagy ép annyira meghatódtál, hogy téged említett meg a hétvégi fotóin vagy imádtad a helyes főnöködről véletlenül kikerült félmeztelen fotót? És a picinye tüsszentésétől megijedt panda látványa mit hozott ki belőled (a féktelen röhögésen kívül)?

Ugye, hogy jó lett volna egy „vicces” gomb? Ezentúl az is lesz! :)

Az 5 új facebook gomb

A Tetszik-en kívül ezentúl lesz Imádom, Vicces, Hűha, Szomorú és Dühítő. Mind-mind mást fejez ki és bár lehetne sokkal több is ezeken kívül, néha ez is sok lesz szerintem és én most arra szavaznék, hogy egyelőre a tetszik marad a közkedvelt (már csak amiatt is, mert arra csak kattintani kell).

Az új funkciók eléréséhez ne egyből kattints rá a Tetszik gombra, hanem tartsd felette az egeret egy picit, majd amikor előjönnek az új, aranyos szmájlifejek, akkor azok közül válaszd ki azt, ami épp a legjobban kifejezi a pillanatnyi érzelmedet. (Mobilon a Tetszik gomb hosszan nyomásával tudod elővarázsolni őket.)

facebook új érzelmek
facebook új érzelmek

Ha a szavad is eláll

A Hűha a mi nagy kedvencünk, mert azzal aztán tényleg nagyon jól kifejezhetjük a véleményünket. Vagy nem! Ugye? Ez az a reakció, ami szerintem aztán bármit jelenthet, mert nem mindegy, hogy „Hűha, de jó bringa!” vagy „Hűha, de hülye ez a gyerek!” felkiáltást használnék, sőt… még ugyanaz a mondat is nagyon máshogy hangozhat, attól függően, hol a hangsúly: „Hűha, de jó neki!” (irigylem, mert ügyes) vagy „Hűha, de jó neki!” (sajnálom vagy épp lenézem szerencsétlent). No sebaj, valamire ez is jó lesz és mivel a facebook kifejezetten nem akart negatív érzelmeket az oldalra (a „szomorú” is inkább csak a halálesetek és hasonlók kifejezésére született – mert ezekre a tetszik tényleg nagyon nem jó, viszont az is fura, ha nem reagálsz), ezt is inkább használjuk csak a pozitív értelemben! Hűha!

 

Ha még nem hallottad a Tilos Rádiós interjúnkat, akkor itt hűházhatsz! —>

 

Ha nálad még nem működnek az új ikonok, akkor se keseredj el, hamarosan mindenkinél menni fog. Mobilon frissítsd le a facebook alkalmazást, hátha már neked is elérhető! Egyelőre csak a bejegyzések, fotók, videók esetén használható, de remélhetőleg majd a hozzászólásoknál is megjelenik. Tudod, amikor valaki odaírja a „leszart egy galamb” fotód alá, hogy vele is megtörtént és akkor arra a Dühítő egy tökéletes visszaválasz lenne, ugye?

Mit tud az új facebook funkció?

Ezentúl te is látni fogod, hogy az ismerőseid mit is gondolnak egy-egy posztodról, képedről, videódról pontosabban. A bejegyzésed alatt megjelenik, hogy hányan reagáltak rá és az is, hogy ki, hogyan. Kívül csak a pozitív érzelmeket láthatod egyből (tetszikelés, imádés és hűházás), de ha rákattintasz, látni fogod, hogy ki mit gondol vagy érez:

facebook ismerősök reakciói
facebook ismerősök reakciói

Erről természetesen értesítést is kapsz (ahogy eddig is kaptál a lájkolásról), tehát nem maradsz le semmiról!

facebook reagálás
facebook reagálás

Mobilon még ez sem megy, így ott kicsit káosz uralkodik, de türelem rendet terem! Az új gombok is megjöttek, ugye? Addig meg szúrj ki mindenkivel és nyisd meg böngészőben a mobilodon, úgy már tutira tudod használni (ne feledd, ott hosszan kell nyomva tartani a tetszik gombot)!

Imádásra és hűházásra fel! Használd az új facebook gombokat és mondd el, mit érzel az új funkcióval kapcsolatban? És persze lájkold mókust! Vagy inkább imádd! ;)

 

0 szavazat

Te mit gondolsz?