Az inzulinrezisztencia, a diéta és a mogyorókrém boldog kapcsolata – és ez nem mese!

Házi nutellarecept, amit diéta alatt is elkészíthetsz

Sokan küzdünk túlsúllyal, allergiával, betegségekkel, és tudjuk is, hogy nekünk jobban oda kell figyelni az étkezésre, mozgásra, stb. Biztos te is mindent megteszel, hogy minél egészségesebben élj, de mindig jól jön egy kis motiváció, hogy tegyél meg még többet magadért. Ezért két finomságot is hoztam: egy enni valóan aranyos és kitartó bloggerlányt, aki egy komoly problémával, az inzulinrezisztenciával küzd és egy isteni finom házi nutellareceptet, ami csupa egészséges összetevőkből áll, így bátran fogyasztható minden mókus számára.

Izával egy íráskurzuson találkoztunk, ahol egymás mellé keveredtünk és többször úgy alakult, hogy bele-belenéztünk egymás írásába és összemosolyogva megállapítottuk, hogy van bennünk egy-két közös (ez most nem részletezném :P), de ő még nálam is sokkal cukibb, ráadásul megállás nélküli vidámsággal és optimizmussal éli az életét, pedig nem könnyű neki. Nem fogom sajnáltatni, mert ha megismered, látni fogod, hogy nincs miért, hiszen nem elég, hogy saját magának kialakította a tökéletesen élhető életet tele isteni finom ételekkel, hanem ezt velünk is megosztja és a szerénység maximumával segít másoknak és tárja a világ elé a megoldást. Elmondja, honnan ismerheted fel a problémát (direkt nem betegségnek hívjuk) és mit tehetsz ellene.

Hagyom is szóhoz jutni, hogy nehogy elfogyjon a nutella, mire a cikk végére érünk! ;)

Inzulinrezisztencia ide vagy oda - házi nutella jöhet!
Inzulinrezisztencia ide vagy oda – házi nutella jöhet!

„Kedves Mókuslányok!

Körülbelül 4 hónapja csatlakoztam a falkátokhoz, de csak mostanra láttam elérkezettnek az időt arra, hogy bemutatkozzak nektek. A nevem Iza és az a helyzet, hogy allergiás vagyok néhány ételre. No, nem kell megijedni, a mókusok legkedvesebb eledelére, a mogyoróra pont nem, így a mogyorókrém nekem is a kedvenc nassolnivalóim közé tartozik, de nem ám a bolti verzió, hanem az, amit én magam készítek egészséges hozzávalókból. (A receptért görgess lejjebb!)

Micsoda? Egészséges hozzávalók?

Bizony, ez nagyon fontos számomra, ugyanis ha nem így tennék, a vércukorszintem összevissza ugrálna. Ezt tette hosszú éveken keresztül, és ha folytattam volna addigi életvitelemet, egyenes úton, magabiztosan haladtam volna a rettenetes cukorbetegség felé, de szerencsére még időben életmódot váltottam.

Egészséges mókuslét? Finom receptek? Nagy harcosok bemutatása jöhet? Nyomj egy lájkot és hozok még!

A PCOS

Tudtátok, hogy a szervezet a megemelkedett vércukor csökkentése érdekében jó sok inzulint termel, ami visszanyomja ugyan a vércukorszintet a megfelelő szintre, de közben a rengeteg felesleges inzulin kering a szervezetben? Úgy hívják ezt, hogy inzulinrezisztencia és ez sok inzulin mindenféle galibát okoz. Ezeket a tüneteket van egy gyűjtőneve, a PCOS, azaz policisztás ovárium szindróma.

Tünet

Megjegyzés

Normálisnál ritkábban, vagy egyáltalán nem jelentkező menstruáció.Egy rendes mókuslány fogigátló nélkül is kb. 28 naponta menstruál.
Teherbeesési nehézségek.A kismókusok nagyon aranyosak. Ki ne szeretne magának egyet, vagy többet?
Gyöngysor alakban elhelyezkedő ciszták a petefészekben.A petefészekben? A gyöngysor csak a nyakunkban mutat jól.
Pattanásos arc és/vagy hát.Tini korban sem kevés bosszúságot okoz, de felnőttként is az elfedésükkel küzdeni elég gyötrelmes.
Erősen zsírosodó haj.Szép a tündöklő mókushaj, de csak akkor, ha az egészségtől csillog, nem a zsírtól.
Elhízás vagy kimondott soványság.Nem a testsúly számít, hanem az egészség, de sem a kóros soványság, sem a kóros elhízás nem egészséges.
Erőteljes hajhullás.Jó, jó, nem lehet mindenkinek sűrű mókushajkoronája, de az sem normális, ha minden hajmosás után eldugul a lefolyó.
Fejtetőn férfias típusú kopaszodás.Kopasz mókuslány? Na, még mit nem!
Megnövekedett szőrzet és szőrnövekedés illetlen helyeken.Értem én, hogy a mókuslányoknak még az is jól áll, ha szőrösek, de vannak testrészek, ahol mókuslányként egész egyszerűen nem normális szőrösnek lenni.

 

Ha már mogyorókrém, akkor mogyoróvaj – íme a mogyoróvajas kenyér receptje! —>

Ez a kép nem engem ábrázol, de valahogy így nézek ki, mert a PCOS fenti tünetei közül én jó néhánnyal „büszkélkedhetek”. PCOS_mokus

Azért váltottam életmódot, mert nem éreztem jól magam a bőrömben, és mert ez segít tünetmentessé válni.

 

Ezt onnan tudom, hogy egy éve a 160 grammos szénhidrát diéta szabályai szerint étkezem és sokat enyhültek a panaszaim. Az életmódomról blogot írok, ahol többek között a fenti házi nutella receptje is megtalálható.”

 

 

Tehát: ha te is küzdesz az inzulinrezisztencia tüneteivel, kövesd a mókusok kedvenc diétáját és készíts magadnak egészséges finomságokat. Oké?

Ui.: Iza csak abban hasonlít a fentebb látható mókusra, hogy volt már rajta is rózsaszín póló! :D Ellenben viszont mindent tud az inzulinrezisztenciáról és neked is segít a jó tanácsaival és receptjeivel, úgyhogy mindenképp nézz körül a blogján és szerintem kövesd facebook-on is! 

4 szavazat

Te mit gondolsz?