Hüvelyerősítésre márpedig szükség van! Ne legyen tabu! [szakértői cikk]

A tág hüvely feszesítése

Volt már hüvelyfertőzésed? Előfordult, hogy fürdőzést követően törölközés után is víz csordogált belőled? Esetleg a pasid panaszkodott? Ezek és ennél sokkal komolyabb jelei vannak annak, ha tág a hüvelyed. Ez nemcsak kényelmetlenséget, de súlyos betegségeket is okozhat, amit már muszáj komolyan vennünk, nekünk nőknek. Tudom, hogy a megelőzésről hiába is papolnék, te már azért olvasol, mert tudod, miről beszélek és a megoldást keresed.

A jó hír, hogy a hüvelyünk egy csupa izom szerv, ezért ahogy ki tud tágulni, úgy újból feszes is lehet, ha teszel érte! Teljesen felesleges több százezer forintot műtétekre költened, higgy nekem! Vagyis ne nekem, hanem szakértőnknek, Haness Rita gátizomtréner-gyógytornásznak, aki már nők tucatjainak segített, így nem a levegőbe beszél. Kedvenc idézetem tőle:

Itt is edzeni kell ám az izmokat, mert egy egészségtudatos mókus számára az édes kevés, ha a popsija, combja és a hasa feszes, de a gátja plöttyedt.

Mókusnál kevés tabutéma van és az egészség semmiképp nincs köztük! Lehet, hogy szókimondó vagy épp fájdalmas, de szükséges!

Egy kis előjáték

A női hüvely egy 7-9 cm hosszú izmos falú cső. Belső fala recés, és teljes hosszában csupa izom. Érzőideg-végződés viszont viszonylag kevés van benne, kivéve a híres-nevezetes G pontot. :) Összességében a nyugati társadalom nő tagjai elég keveset tudnak a saját hüvelyükről, másokéról meg persze még annál is kevesebbet.

Korábban a mi kultúránkban elhallgatások, tabuk és szemérmesség (sokszor abszolút álszemérmesség) övezte ezt a területet. Az anyák még 40 évvel ezelőtt sem ültek le a lányaikkal az első menstruáció előtt megbeszélni, hogy mire számítson a serdülő. Többnyire a barátnőktől vagy rejtegetett könyvekből maguktól jöttek rá a lányok, hogy mi fog történni, amikor nagylánnyá válnak. Az édesapjuk sem ünnepelte meg a nővé érésüket, legtöbbször az anyuka árulta el négyszemközt, hogy a kislányából nagylány lett. Ma már sok mindenről láthatunk és olvashatunk a neten, könyvek is vannak garmadával. Remélhetőleg az édesanyák is aktívabban tanítgatják a lányaikat a női lét titkaira. Nálatok sem tabu, ugye?

Viszont rengeteg az adat és torzult a szexuális kultúra. A fiataljaink nem kényeztetik el egymást hosszú ismerkedéssel, udvarlással, és bimbózó szerelemmel. Sajnos fejest ugranak a szexbe tizenévesen, és huszonévesen már ki is égnek. A biológia órákból viszont továbbra is kimarad a hüvely részletes tananyaga, és a mindennapi praktikumok. A nők többsége ezért még mindig rá tud csodálkozni az alteste működéseire.

Jobb, ha félsz!

A tág hüvelyt mielőbb érdemes megszüntetni, mert ha beletörődsz, hogy te ilyen vagy, akkor évek múltán mint egy harisnya, akár ki is fordulhat. De nem ez a legrosszabb, ami történhet. Kialakulhat húgyhólyagsérv, méhsüllyedés és végbélsérv is.

Honnan jöhetsz rá, hogy tág a hüvelyed?

 • A partnered finom vagy durva megjegyzést tesz a szex után. A valóságban is elhangzott már ez a mondat: “Olyan tág vagy mint egy harisnya”, és ez nem rejtett bók volt.
 • Ha gyertyaállást követően levegő távozik egy szellentésre emlékeztető hang kíséretében a hüvelyedből, akkor az nem kellően feszes.
 • Ha kádfürdőzést vagy uszoda, strand látogatást követően a szárazra törülközés után víz csurdogál ki a hüvelyedből, akkor az bizony tág.
 • Ha gyakran van hüvelyfertőzésed. A tág hüvely ugyanis sokkal fogékonyabb a fertőzésekre is sajnos, mint a normál tágasságú hüvely. Persze ez csak egy ok lehet a sok közül.
 • Hüvelyi szülés után biztos lehetsz benne, hogy a hüvelyed nem kellően feszes, hacsak nem végzel naponta olyan gátizomtornát, amit gyógytornász írt elő. A hüvelyizomzat regenerációját minden szülés után szakszerűen kell elvégezni!
 • Tiszta kézzel saját magadnak finoman áttapinthatod a hüvelyedet. Szoríts rá az ujjadra a hüvely izommal, és érezni fogod a gyenge területeket. Ne a párodat kérd meg erre, mert akkor más egyéb, bár kellemes tapasztalatokat fogsz begyűjteni, ami persze szuper, de a hüvelyed belső világát magadnak kell felfedezned. ;)

Mit tehetsz, ha tágnak érzed a hüvelyedet?

Természetesen vannak orvosi beavatkozások, ami szíved joga, azonban mielőtt kés vagy akár csak lézer alá feküdnél, menj el Ritához és tanuld meg azokat a hüvelyizom-erősítő gyakorlatokat az intimtorna tanfolyamon, amikkel megszabadulhatsz a problémától és azon kívül tucatnyi pozitív hozadéka lesz a „sulinak”. Egyrészt garantáltan rendezi a meglévő gondot, másrészt a párod is a fellegekben fog járni és még többet visz majd ágyba, ezt megígérem! ;) Pár tízezer forintért Rita a tudást adja a kezedbe, ami utána már a tied és csak csinálni kell!

Intimtorna - hogy újra feszes legyen a hüvelyed!
Intimtorna – hogy újra feszes legyen a hüvelyed!

A sok-sok tapasztalaton kívül ami miatt egyértelmű az intimtorna létjogosultsága, az az, hogy mindkét orvosi megoldás után is intimtornát javasolnak az orvosok is! Kérdezz csak utána bátran.

 • Elvégeztethetsz egy hüvelyplasztikát. Ez egy orvosi műtéti beavatkozás. Altatásban vagy gerincérzéstelenítésben végzik. Több százezer forintba kerül. Utána ajánlják az intimtornát.
 • Intimlézerrel serkentik a kollagéntermelést a hüvelyfalban, és feszesebb lesz. Ambulánsan végzik több százezer forintért. Utána ajánlják az intimtornát.

Páros hüvelyizomerő teszt és házi feladat

Ez tetszeni fog! :) Szeretkezéskor szorítsd meg “urad és parancsolód” hímvesszejét és kérdezd meg, hogy hol érzi az erődet. Felül a méhszájhoz közel? Alul a hüvelybemenetnél? Netán teljes hosszában? Minden szexuális együttlét alkalmával néhányszor szorítsd meg a párodat a hüvelyeddel! Ez minden testhelyzetben gyakorolható, a fogadtatás pedig garantáltan kedvező lesz. A hatás nem marad el!

További kötelező tanácsok a hüvelyed és intim területeid egészsége érdekében —>

Intések

 • Sajnos az izgalmas házi feladat nem elegendő ahhoz, hogy a hüvelyfal megfelelően megerősödjön. Ahhoz többféle célratörő mozdulat kell megfelelő ismétlésszámmal. Igen, az intimtornára gondolunk és fontos, hogy ezt a tanfolyam után is rendszeresen végezd!
 • A hüvelysúlyzók és hüvelygolyók használata jó állapotú, erős hüvelyizom további edzésére ajánlott. Gyenge és tág hüvely esetében kudarcok kiapadhatatlan forrása, és ez a női lélekre rombolóan hathat.
 • A hüvely áttapintása részedről ne váljon gyakorivá. Ez legyen csak egy ismerkedés a saját testeddel.
 • Nem javasolt pisiléskor a vizeletsugár többszöri megszakítása. Ez már egy idejétmúlt gyakorlat, és inkább káros, mint hasznos.

A tág hüvely nem pusztán esztétikai vagy a szexualitással összefüggő kérdés. Komoly egészségügyi problémák kiindulópontja lehet. Minél előbb döbbensz rá és kezeled, annál gyorsabban megerősödik.

Tehát: ne törődj bele és küzdj azért, hogy újból feszes legyen a hüvelyed, hisz csak egy kis torna kell ehhez is! :)

Ha kérdésed van, akár a hüvelyeddel, akár más egészséget érintő intim témákban, keresd Ritát bátran a haness.rita@gmail.com e-mail címen! Hivatkozz mókusra és ha mogyikról kezdtek el beszélgetni először, hamar oldott lesz a hangulat! ;)

5 szavazat

Te mit gondolsz?