Avokádókrém egy kis extrával! + fotók + recept

Kíváncsi vagy? Türelem! ;)

Történt, hogy Mókus korgó gyomorral ébredt és semmi de semmi kedve nem volt lemenni vásárolni, így hát az otthon levő dolgokból kellett teletömnie a bendőt. Mogyoró persze mindig van kéznél, de van, hogy valami más is jól esne. Így volt ez most is és egy dolog biztos volt: talált maradék kenyeret, amit félig nyitott szemmel el is kezdett megpirítani, hogy majd valamit ráken. Így is lett, azonban akkor még fogalma sem volt, mit.

Viszont Mókus annyira szerencsés, hogy van egy 57 ezres baráti köre, ahol mindig tucatnyian segítenek azonnal, bármi is a kérdés vagy probléma.

Így hát megkérdezte őket és jöttek is azonnal a jobbnál jobb ötletek, hogy mit kenjen Mókus a hajára kenyérre. Szuper tippek érkeztek, de Mókus végül az avokádókrém mellett döntött. Persze felturbózva! :) A végeredmény egy olyan finomság lett, ami azoknak is ízlett a tesztcsapatban, akik eddig meg sem kóstolták volna. Izgi, ugye?

Ha nem akarsz zsákutcába kerülni és inkább a kipróbált receptekben hiszel, kövesd mókust és ígéri, csak olyat mutat, amit már meg is kóstolt!

Fontos, hogy ez az avokádókrém az igazán érett avokádóból lesz finom, mert annak már nem az a natúr „zöld” íze van és most nekünk az kell!

Ha épp nem kapsz, akkor mindenképp érleld a konyhaablakban a gyümölcsöt a napon pár több napot, hogy elérje a kívánt puhaságot.

Ha még nem elég érett az avokádód, rakd ki a napra pár napra!
érett avokádó

Most már hihetetlen, de pár éve még meg nem ettem az avokádót, most pedig már önmagában, simán, csak kenyérre vékonyan szeletelve is nagyon szeretem icipici zöldborssal megszórva, egy pohár bor társaságában (lehet, hogy a bor miatt szeretem? :)). Próbáld majd ki ezt is, de most egy kicsit extrább avokádókrém jöjjön…

Mi kell hozzá?

Te mit raknál bele?
avokádókrém hozzávalók

Hozzá fogunk keverni sok-sok reszelt fokhagymát, kicsi sót, fehérborsot, oregánót, szerecsendiót, mustárt, majonézt éééés…

Én még a száraz kifliből is valami igazi finomságot csináltam!
Kíváncsi vagy? Kattints! —>

Avokádókrém alaprecept

Rakd bele az avokádó húsát egy tálba, majd dobáld rá a megadott hozzávalókat abszolút ízlés szerinti mennyiségben. Komolyan! Nem lehet elrontani!

Jó, a borsszórónak ne tekerd le a tetejét és ne beleöntsd, csak szórd és csak keveset, de tényleg nincs kötelező arány. Mi nagyon szeretjük a fokhagymát, így abból 5 gerezd is beleugrott az 1 db avokádóhoz, de ha te reggelire fogod elkészíteni és utána még szűk térben levő megbeszélésed is lesz, akkor azt hagyd ki belőle, úgy is finom lesz, ígérem! :)

Semmi más dolgod nincs, csak egy villával összetörni és összekeverni ezeket a dolgokat és már is kész az avokádókrém. Az érett avokádó esetében botmixer sem kell, mert simán széttrancsírozható akár az ujjaiddal is.

Csak egy villa kell hozzá...
avokádókrém készítése villával

Mustárból kb. 1 teáskanállal, majonézből 1 evőkanállal raktam bele, de volt már, hogy ez az arány pont megfordult, ha épp tudtam, hogy a mustárfan-csapat érkezik uzsonnára. Szóval kísérletezz bátran!

Ha nem látod a fotót, olvasd el a receptet és máris el tudod képzelni! ;)
avokádókrém fetával

Amitől extra lesz

A titok nyitja: a fetasajt!!! 

A Fitaki a legfinomabb fetasajt, csak mondom!
avokádókrém fetasajttal

Miután elkészült az avokádókrém, darabolj fel egy adag sajtot (nekem a Fitaki a nagy kedvencem és a nagy doboznak kb. az ötödét vágtam bele) és keverd hozzá, de azt már ne trutymákold, csak egy fakanállal kavarj rajta párat. Úgy az igazi, ha maradnak benne nagyobb fetasajtdarabok is, egy része így is úgy is krémesre fog kavarodni.

Nagy darabokban...
fetasajtos avokádókrém

Ezután mindenképp ajánlott 1-2 óra pihentetés neki, hogy összeérjenek az ízek, de csak a mókusszám nagy, mert mi rendszeresen „kell valami kaja” gyanánt esszük és összekeverés után azonnal fel is faljuk. :) Mindenesetre nem kell félned, hogy mi lesz a maradékkal, egyrészt, mert nem lesz maradék, másrészt mert minél tovább áll, annál finomabb lesz!

Az avokádónak a magját se dobd ki semmiképp,
hiszen csodaszép növénykéd lehet belőle. Mutatom, hogyan! >>>

Próbáld ki és számolj be, hogy ízlett, mert kíváncsi mókus lévén nem csak azért írtam le, hogy én ne felejtsem el a receptet, hanem mert jólesne a visszajelzés, hogy neked is bejött! ;)

Ha szereted a kapribogyót, azt is rakj rá!
avokádókrém kapribogyóval

A kész avokádókrémet kenhetitek kenyérre is, de nagyon finom olyan vékony ropogtatni való dolgokon is, mint pl. a Pizzini a fenti képen (Aldiban vettem és nagyon finom). Díszítheted kapribogyóval vagy olívabogyóval, mindkettő nagyon jól illeszkedik hozzá!

Kenyérre is kenheted...
avokádókrémes kenyér

Ohh, majd elfelejtettem, ha van otthon épp friss petrezselymed – nekem nem volt -, akkor az még nagyon illeszkedik hozzá, úgyhogy metélj bele egy szálat és fotózd le nekem! Aztán fogyaszd el az egészségemre! Jó étvágyat!

Ha avokádókrém is szerepel a menüben, ne felejts el a fetasajtot, és mutasd be őket egymásnak! Ha pedig van más avokádókrém recepted, annak is nagyon örülnék!

Keresztkérdés: hányszor szerepelt a cikkben az „avokádókrém” szó? :)

4 szavazat

Te mit gondolsz?