Időgazdálkodás egy lila szörnnyel és egy fura módszerrel? Lerajzoltam!

Időgazdálkodás: így csináld!

Neked sem megy profin az időgazdálkodás? Mindig azt érzed, hogy rengeteg a teendőd és sosem fogsz már a végére érni? Már szó szerint stresszel a tudat, vagy esetleg már teljesen le is blokkolt és maga alá temetett? Idődből meg lassan egy csepped sincs? Akkor figyu, mert az időgazdálkodás nem egy lehetetlen dolog. Sőt…

Pont egy könyvet olvasok, amiben egy pofonegyszerű időgazdálkodási módszert ecsetelnek. Ráadásul tényleg nem bonyolult és a logikája sem rossz. Rögtön fogtam is egy ceruzát és lerajzoltam neked. De mit kell csinálni? Mutatom…

Mókus szeret rajzolni, de csak ha van ki megnézze. :( Nyomj egy lájkot, hogy a következőt is meg tudjam mutatni facebook-on. Köszi ;)

Hatékony időgazdálkodás: Ha két percnél kevesebb idő elvégezni valamit, akkor azt azonnal kell!

Komolyan, ez a tanács. Bejön a dolog, mérlegelünk és ha nem több két percnél az elvégzése, akkor időgazdálkodás szempontjából az a leghatékonyabb, ha azonnal el is végezzük.

Szoktál arcradírozni? Mutatok egy házi receptet! >>>

Amúgy nem véletlen, hogy azt mondja, hogy azonnal csináljuk, hiszen a halogatás igazi népbetegség és nincs is olyan mókus, aki ne esne bele néha-néha. Bevallom én is! Úgyhogy lássuk, hogyan gazdálkodjunk az időnkkel úgy, hogy a fontos dolgokra is mindig jusson!

Időgazdálkodás egy lila szörnnyel
hatékony időgazdálkodás: minden két percnél gyorsabban elvégezhető feladatot etessünk meg a 2 perces szörnnyel!

Mi a logikája?

Időgazdálkodás szempontjából arra a logikára van felfűzve a módszer, hogy ahogy mindenhol, itt is működik a 80/20-as szabály. Azaz, hogy a feladatok 80%-a kevesebb, mint két perc alatt el is végezhető. Ha pedig azonnal el is végezzük, akkor nem is fognak körülöttünk tornyosulni…

Ami meg valljuk be egy mennyiség után már demotiváló és az ember elveszve érzi tőle magát.

Úgyhogy ha érkezik egy csekk, azonnal utaljuk el. Ha le kell vinni a szemetet, usgyi! Munkában is: ha villámfeladat érkezik, akkor csináljuk meg azonnal.

Mit csináljak azzal, ami nem két perc?

A könyv szerint ilyenkor a naptárunkat kell előkapni és rögtön rögzíteni, majd határidőre persze meg is csinálni. A lényeg, hogy mindig tervezett legyen, mert akkor az időgazdálkodás nem egy gyűlölt fogalom lesz.

Mi Mókus tapasztalata?

Nos, én még csak mostanság kezdtem el. Ami pozitív, hogy a gyors feladataimat már kimazsoláztam és újakat sem engedtem be eddig. Hosszabb távon viszont még nincs tapasztalatom.

Ajaj, én majd hétfőtől kezdem (persze majd beszámolok) és egyelőre simán belekötök ott, hogy sok feladatnál nem tudom belőni, hogy megvan-e 2 perc alatt… de ez már egy másik probléméma. Hátha legközelebb arról is meg tudunk valami okosat! ;) ~Mókuspanna

 

Neked is van időgazdálkodási tanácsod?

Esetleg már évek óta használod is? Akkor kérem ide kommentbe, mert mindenre nyitott vagyok. Ha pedig neked sincs, akkor tarts velem! 1 hét próba, nem több és nézzük meg, hogy könnyebb lesz-e tőle az életünk. Hajrá!

Tehát: időgazdálkodás 2.0 – ha két percnél kevesebb, akkor ne halogassuk! Csináljuk azonnal!

5 szavazat

Te mit gondolsz?