Így készíts omlós csokis kávés sütit 40 perc alatt, akár lisztmentesen! + Szavazz a kedvenc csokidra!

Csoki... kávé...

Valahogy nyár végén mindig rám jön a csoki utáni vágy… megmagyarázhatatlan. :) De hát nem lehet mit tenni, úgyhogy akkor készítsünk valami igazi mókusvágyat kielégítőt! Mondjuk…. csokibombát!!!!!! És akkor már legyen benne kávé is. Velem tartasz?

Képzelj el egy olyan csokis kávés sütit, ami kicsit olyan, mintha brownie lenne, kicsit olyan, mintha egy jó csokis nugátkrém lenne, mindezt egy leheletnyi kávés beütéssel. Vagy többel. Ahogy mókuskedvünk tartja. Mindjárt mutatom!

A receptet a Hegyalja.info csapata hozta nekünk, akik már többször tesztelték, így nekünk is bátran ajánlották! Mi pedig örömmel fogadtuk!

Imádod a gyors, egyszerű és finom édességeket, de mindig félsz, hogy jó-e a recept? Mókus kipróbálja helyetted és már csak azt mutatja, ami átment a szűrőn! Bízz benne, kövesd és integess neki! ;)

A legjobb a receptben, hogy egy pasi is simán összedobja (tesztelve! :D) , mármint egy olyan pasi is, aki egyébként csak rántottát csinál havonta egyszer, amikor az asszony elmegy a nagyihoz a gyerekekkel. Sőt, ha akarod, liszt nélkül is készítheted bátran, a minőségén nem ront, viszont még egészségesebb lesz.

Nézzük, mit vásárolj be hozzá!

Még liszt sem kell bele...
csokis kávés süti hozzávalói

Hozzávalók:

  • 6 db tojás
  • egy tábla étcsokoládé
  • két evőkanál kakaó
  • egy evőkanál liszt – elhagyható! – (én most kókuszlisztet használtam)
  • két teáskanál instant kávé (de lehet több is ;))
  • 5 dkg vaj
  • 3/4 pohár (kb. 1,5 dl) cukor (én xilit-et használtam)

Ez is az a típusú egyszerű sütemény, ami önmagában is nagyon finom, de sokféleképpen felturbózhatod és bátran fűszerezheted egy kis chilivel, fahéjjal vagy éppen gyömbérrel.

Tudtad, hogy otthon is termeszthetsz gyömbért könnyedén és még szépséges növénykéd is lesz? Mutatom hogyan! Csak kattints! —>

Duplacsokis kávés tortának is hívhatnánk, mert belül lágy, krémes, kívül viszont még harapni való és az állaga miatt olyan, mintha két különböző csokiból készült volna. De jobb, ha elkészíted és majd te megmondod, mi lenne neki a legjobb név! :) Fussunk hát neki!

Így készül a kávés csokicsoda

1. A vajat, a csokit és a kakaót egy tálba tesszük és gőz felett összeolvasztjuk.

2. A tojásokat szétválasztjuk (a fehérjét félretesszük), a sárgákat a cukorral/xilittel habosra keverjük.

3. A kicsit kihűlt olvadt csokihoz keverjük a (kókusz)lisztet és a kávét, majd ehhez a masszához hozzákeverjük a tojássárgákat is.

(Türelmetlenebbek akár egyből a csokihoz keverhetik a lisztet, kávét, cukrot és tojássárgáját (egy csipet sóval), így még gyorsabb süteményünk lesz. :))

Lágy és nagyon csokis...
csoki + kávé = krémes süti

Ha nagyon sűrű (ez a tojások nagyságától is függ, nekem pl. voltak benne kissebbek is), akkor pici (kókusz)tejjel lehet hígítani. Sűrű csokikrémet kell kapnunk, akkor vagyunk jók.

4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és több részletben hozzákeverjük a csokis krémhez, vigyázva hogy a hab ne törjön össze!

5. Előmelegített sütőben kb. 30-40 percig sütjük, kivajazott tortaformában vagy szilikon őzgerincformában.

Nagyon csokis, vigyázat!
nagyon csokis kávés süti

Ha pedig tetszett a recept, próbáld ki és lájkold a Hegyalja.info facebook-oldalát is – cserébe rengeteg izgi egyéb hegyaljai programról is szólnak és tuti, hogy még sok jó helyi receptet is kapunk! ;)

Tehát: ha rád tör az édesség utáni vágy, gondolj mókusra, ugorj fel az oldalra és válassz ki egy mókusdesszertet, amit ő már kipróbált helyetted, hogy te már biztosra mehess!

Ui.: ha elkészítetted, de mégsem ízlik, vagy maradt belőle, mondom a címet! ;)

5 szavazat

Te mit gondolsz?