Meleg van, de könnyű kibírni, ha ezek közül választasz: 7 nyárimádó tevékenység

amit csak melegben lehet csinálni

Hőségriadóban a mókusnak nincs sok választása, így is – úgy is megfő. Ám a gondolkodásán változtathat, hogy a legjobbat hozza ki a helyzetből!

Ugyanis ha a napra csak egyetlen mókusbölcseletem lehet, akkor az ez lenne: sápi helyett inkább hozd ki a legtöbbet a napból! (érted?! A napból… :))

Mókust követni megéri. Ha nem hiszed: lájk és kiderül!

Lássuk mik azok, amiket csak ebben a nagy melegben lehet csinálni!

1. Meztelenkedni

Na ez is egy olyan dolog, ami télen például nem ajánlatos. Ezt csak ilyenkor, hőségriadóban lehet megcsinálni.

Nyáron ez lehet egy nagyon frissítő és csak két perces zuhany, ami után csak hagyjuk magunkat törülközőben megszáradni. Vagy anélkül! ;)

2. Nagy terveket dédelgetni

1 pont 2 mókusszemszögből. :)

Nincs is jobb motiváló dolog a hőségriadónál az olyan fogadalmakra, mint „jövőre klimatizálni a lakást”, „jövőre becsomagoljuk a házat” vagy a „kicseréljük a nyílászárókat”. Ugye?! Tessék akkor mostantól minden hónapban félretenni 12 000 forintot és jövő ilyenkor már hideg szobában olvashatod a mókusblogot!

Ezt láttam magam előtt én, amikor elolvastam ezt a pontot: Fekszem a kanapén, kidőlve a melegtől… megmozdulni esélytelen, de olvasni sincs kedvem, mert a tenyerem is izzad… és csak becsukott szemmel dédelgetem az álmaimat, nagy terveket szövök és pontosan meghatározom a céljaimat. ~Mókuspanna

3. Mosni és teregetni.

Ha forró a lakás, akkor tagadhatatlan, hogy akár két mosás között is megszáradnak a ruhák.

Meg a hajunk is, így azt is bármennyiszer megmoshatjuk, azzal is hűtve magunkat. Hurrá! ~Panna

Hát nem fantasztikus?! Elő a nagymosással és daráljuk le mindet. Nem beszélve arról, hogy a párolgás hőt von el a környezettől, így hűtve a szobát. Cserébe viszont párás lesz. :D Na jó, a párát szellőztessük ki!

4. Irány a strand!

A strand hidegben olyan, mint holdra utazni oxigén nélkül. Nagy a meleg? Csomagoljuk össze a családot és irány a strand! Spórolhatsz ingyenes strandokon, vagy mehetsz az 5 óra utáni olcsóbb jeggyel (van, ahol ez már 3-tól műxik). Ilyenkor nagyon finom ám a 24-27 fokos vizekben úszkálni.

5. Melegben fogyózni

Valljuk be, ilyen melegben senkinek sincs kedve hatalmasakat enni. Hát köszönjük meg a melegnek és együnk inkább zöldeket, hideget, gyümölcsöket és köztük sok-sok dinnyét! :) Folyadékot se felejtsd!

 

Ugye nem felejtesz el eleget inni? Nem tudod, hogy mennyit kellene?
Kattints és megtudod! >>>

6. Meleg teát inni

Tudom hihetetlen, de a sivatagban is ezt teszik. Egyszerűen a melegtől rögtön kicsap a víz, amitől meg azonnal lehűlsz. Érdemes ezt is kipróbálni. Jó, lehet hogy ha túlzásba viszed, akkor zuhanyozni is kell majd. :D

7. Klímás helyen lenni

Kétségtelen, hogy végső soron ott a klíma. Mármint másoké! Meglátogathatjuk (abszolút önzetlenül :P) a klímás ismerőseinket, ahogyan császkálhatunk a plázákban is. Így biztosan le fogunk tudni hűlni. Ha pedig fővárosi vagy, akkor közlekedni próbálj meg a föld alatt metróval, mert például a 4-es metró isteni hideg, míg a hármast épphogy nem lovak vontatják. Felszínen meg szervezd úgy az utadat, hogy klímás busszal járj! Én is ezt teszem. Van, hogy Pannával inkább végigdumálunk még 2 buszt a megállóban, de megvárjuk a klímásat. :)

Igenis mindenben megtalálható a jó! Legyél mókus és lásd meg te is a lehetőségeket még a rossz dolgokban is.

Várom az ötleteidet, hogy mit lehetne még csinálni! Írd ide kommentbe… ;)

6 szavazat

Te mit gondolsz?