Arcradír házilag? Mutatok egy szuper receptet!

arcradír házilag

Ha te is a szerencsétlenebb mókusok közé tartozol, akiknek rendszeresen szükséges radírozniuk, ráadásul nem is olcsón, akkor mutatok egy olyan receptet, amit házilag is el tudsz készíteni, mert minden alapanyaga bizony megtalálható a te konyhádban is, ráadásul mókusegyszerű. Jelszó: arcradír házilag!

Ugyanis a bolti arcradírok sem tudnak többet, mint a házilag készültek, hiszen valljuk be, ez csak radírozásra kell. A többi bizony mókusvakítás. Ráadásul mindez több ezerért.

Mókusnak mindenre van egy jó receptje. Kövesd, hiszen nagy szeretettel osztja meg veled is!

Arcradír házilag – a 20 másodperces recept

Jó hír, hogy tényleg pár forintból kijön az egész és abszolút természetes is. Lássuk, mi kell hozzá:

  • fél csésze cukor vagy só
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál citromlé

Ha már a konyhában vagy, itt egy szuper kenyérrecept >>>

Jó, most akkor cukor vagy só?

Igazából lényegtelen, csupán a súroló hatáshoz kellenek a kristályok. A cukornak szabálytalanabbak a szemcséi, így jobban is radíroznak, de ha te hajlamosabb vagy a gombásodásra akkor a sót használd, ne etessük őket feleslegesen! :)

Hogyan készítsem el az arcradírt?

Fogj egy kis zárható üvegcsét (nutellás például tökéletes ;)) és tedd bele a cukrot/sót (én cukorpárti vagyok). Öntsd rá először az olajat és keverd meg. Aztán jöhet a citromlé és egy újabb kavarás. Így egy félhíg állagot fogsz kapni. Na, az a tökéletes!

arcradír házilag
arcradír házilag: ilyen lesz az állaga

Az olíva ugyan jót tesz a bőrödnek is, de itt csak azért kell, hogy összetartsa a masszát és ne engedje, hogy a cukor feloldódjon. Használhatsz napraforgót is, de az nem lesz olyan finom.

Az arcradír házilag azért is jó még, mert ilyenkor mi gondoskodhatunk az illatáról. Ha egy fél citromot belenyomsz (citromlé is jó), akkor finom citrusos lesz. Mókus kedvence!

Hogyan használjam a házi arcradíromat?

Én zuhany alatt ajánlom, mert ott könnyebb lemosni. Pláne, ha ezt egy olyan zuhanyfejjel teszed, aminek külön funkciója van rá! Komolyan. Nézd csak! – >>>

Markolj ki egy diónyit és radírozz 2-3 percig. Ha kevés, markolj újra. Mehet az egész testedre is és ha végeztél, egyszerűen csak öblítsd le magadról.

Mi a mókusvélemény?

Ez az arcradír teljesen natúr és házilag is elkészíthető. Ez bizony nagy piros pont. Remekül radíroz és testradírként is megállja a helyét. Az illata finom, íze cukros-olivás-citromos. Nahát?! :D Meglepő, hogy napokkal később sem oldódott fel a cukor, így újra lehet vele arcot vagy testet radírozni.

Hátránya a házi arcradírnak, hogy nem tartós. Én egy hétnél tovább nem ajánlanám a tárolását. Inkább csinálj kevesebbet, vagy csak a zuhanyzáshoz mindig előtte. Hiszen tényleg nem több 20 másodpercnél elkészíteni.

Mindjárt jönnek... :)
ha nem figyelsz, meglépnek vele :)

Szerintem a cukor miatt érdemes hűtőben tárolni, pláne ha nem akarsz úgy járni, mint én, aki a zuhanyban hagyta és ezt pár leleményes hangya rögtön ki is szúrta. Leadták a drótot a többieknek ,úgyhogy én már csak arra lettem figyelmes, hogy hamarabb megépítették az M0-ást, mint a kormány és 2×2 sávban hordták el a cukrot.

Nem hiszem, hogy ők is arcot radíroztak volna, de ki tudja?! :)

Tehát ha szeretnél finom puha bőrt (tényleg!), ráadásul mindezt otthon fellelhető alapanyagokból és a bolti ár töredékéért, akkor ez a házi arcradírrecept bizony rád vár. Próbáld ki!

fotó

53 szavazat

Te mit gondolsz?