Mégis mennyi vizet kéne innom? +18 tipp, hogy ne is felejtsd el!

Rohanj, és igyál addig egy pohár vizet!

Mindenhonnan csak azt hallod, hogy igyál vizet, pótold a folyadékot, de fogalmad sincs, hogy mégis mennyit? Pláne most hőségriadóban… Akkor jó helyen vagy, olvass tovább, mert van számodra egy táblázatom és azt is megmondom, hogyan leszel képes meginni az adott mennyiséget!

Azt mindenki tudja, hogy a víz mennyire fontos, azt viszont senki nem tudja, hogy mégis mennyit kell neki innia és főleg, hogyan lesz arra képes. Vettem is a mókusfáradságot és táblázatba szedtem neked, hogy egyszer s mindenkorra meglegyen a kiindulópontod! (Ha a táblázatban levő súlyoknál kevesebb vagy több vagy, akkor 33-mal szorozd be a testsúlykilogrammodat és annyi ml-t kell meginnod!) Fontos: 1,5 liter az a minimum! Ha vasággyal együtt is csak 40 vagy, akkor is! :P És íme a tábli:

Mutatom, mennyi vizet kellene innod!
kilónkénti folyadékbevitel-szükséglet

Ilyen szuper hasznos dolgokkal találkozhatsz itt egy kedves mókustól. Az lennék én. :) Nyomj egy lájkot, hogy hozhassam a következő tippet!

Hogyan erőszakoljam magamra?

Most, hogy már tudjuk, hogy mennyi vízre van szükséged, mutatok pár jó ötletet, amivel el is éred, hogy mindennap teljesítsd! Egyre izgibb tippek lesznek, úgyhogy ne áll meg az ötösnél!

1. Gyakran keveset!

Az a legrosszabb módszer, ha egyszerre próbálsz sokat inni vagy estére hagyod, hogy „Majd otthon letolom.” Rossz ötlet. Elmentél egy ivókút vagy csap mellett? Jusson eszedbe és gyorsan kortyolj két-hármat. A sok kicsi sokra megy elve itt is működik és így gyorsan összejön a szükséges folyadékbevitel!

2. Amikor ki, akkor gyorsan be!

Mi sem egyszerű?! Amikor pisilsz, rögtön utána igyál egy pohárral. Gyorsan megszokod és olyan rutin lesz, mint a kézmosás. Tehát minden pisi után kézmosás, utána pedig rögtön folyadékbevitel. Hajrá!

Mókustipp! Tudtad, hogy ha zuhanyzás előtt is iszol egy pohár vizet, azzal csökkented a vérnyomásemelkedést, ami a meleg víz hatására mindig bekövetkezik?

3. Vigyél vizet a munkába!

Te dolgozni mész, a palackod meg vigyázni rád. Reggel töltsd meg 2 liter vízzel és állítsd fel azt a szabályt, hogy addig nem jöhetsz haza, amíg van a palackban víz. Tehát: üres palack = irány haza! Azért ha hamarabb elfogy, mint a munkaidőd vége, beszéld meg a főnököddel is! :)

Fontos! A dehidratáltság nagyban csökkenti a koncentrációképességedet, úgyhogy már csak ezért is érdemes odafigyelni. Jobb odafigyelés = jobb munka = jobb fizetés! (Ebbe most ne köss bele, kérlek! Köszi)

4. Evés előtt igyál két pohárral!

Ez két okból is fantasztikus. Egyrészt vizet iszol, így nem fenyeget a kiszáradás, másrészt a diétádnak is jót tesz, ugyanis ha két pohár vízzel kezded a hamit, akkor kevesebbet fogsz enni. Na ez mókusjó! Csípős kaja előtt igyál akár 3 pohárral is, mert utána úgysem lesz kedved, mert szétmarja a szád! :P

5. TV-nézés csak vízzel!

Kösd össze mindennapi tevékenységeidet a vízivással. Tehát ha meg akarod nézni a sorozatod, akkor az egy kötelező pohár víz. Film már egyből kettő. Nincs csalás, ez a te érdeked!

6. Adj 2 pohárral a bőrápolási rutinodhoz!

Víz, radír, tonik és víz. Vagy víz, borotválkozás, after shave és víz. Egyszerű!

7. Vízzel a napot!

Este tegyél ki egy nagy pohár vizet az éjjeliszekrényedre. Így reggel ez lesz az első! Egyébként ha nagyon szenvedősek a reggeleid, akkor még azon is segíteni fog. Tapasztalat: ha reggel iszol, akkor beindítod az emésztőrendszered, amitől pár perc után nálam elmúlik az álmosság és a mókusszemek sem ragadnak tőle!

8. Időzítsd!

Állítsd be a telefonodon, hogy minden órában csipogjon. Csipogáskor pedig igyunk!

9. Flakival az útra!

Mindig legyen a kezedben (!) egy fél literes flakon. Induláskor pedig kulcs, táska, flakon. Tartsd mindig a kezedben, így gyorsan el fog fogyni. Nem, az nem kifogás, hogy foglalt lesz a kezed! A telefonodhoz használj fülest és akkor az egyik kezed még mindig szabad, ha mondjuk kapaszkodnod kell. Ha pedig elfogyott, akkor töltsd újra!

10. Tölts le rá appot!

Figyeljen rád a telefonod! Vannak erre alkalmazások, amik nemcsak szólnak, de figyelnek is rád. Itt az egyik. Amúgy ez egy nagyon kedves kis appocska: csobogással jelez, hogy nosza inni! :) Pontosan kiszámolja neked, hogy mennyit kell innod (egyébként 33-mal szorozd a testsúlyodat és annyi ml ;)), igazán jófej!

 

Igyál vizet alkalmazás.
„Igyál vizet” alkalmazás

11. Használj szívószálat!

Nekem is hihetetlen, de elvileg szívószállal többet iszunk, mert nagyobbak a kortyok. Próbáld ki!

12. X-elj folyadéktáblázatot.

Strigulázz a csap mellett egy sima lapon (munka közben a telcsiden vagy egy post-it-en, majd este vidd fel otthon). Vezesse ott az egész család, hogy lássátok, kire kell odafigyelni!

A víziváson kívül sok minden segíthet a fogyásban, de a legfontosabb szabályt is be kell tartanod! Kattints, hogy megtudd, mi az! —>

13. Mellőzd az üditőt!

Kevésbé oltja a szomjadat és a bubi ilyen rekkenő hőségben olyan barát neked, mint mókusnak a cápa. Sosem találkoznak, de ha igen, akkor abból biztos a mókus jönne ki rosszul. Ne kockáztass!

14. Este ellenőrizzétek egymást!

Ne csak a napját kérdezd meg a másiknak, hanem azt is, hogy ivott-e eleget. Szerintem kedves dolog. :) Pótoljátok gyorsan közösen, ha nem álltok jól!

15. Legyen karnyújtásnyira víz!

Asztalon, ágynál, autóban. Mindig legyen a közeledben és szem előtt! Ha naponta többször is rápillantasz, akkor nem tudod elfelejteni, még ha akarod sem.

16. Játszatok a munkahelyen!

Találjatok egy szót, amit nem gyakran, de nem is ritkán használtok. Ha kiejti valaki, akkor máris mehet le az a pohár víz! (Persze ne a végtelenségig. Álljatok meg a napi szükségesnél!) Ez egy nagyon hasznos móka. Nemde? :)

17. Ízesítsd a vizet!

Ha valami édesre vágysz, rakj bele gyümölcsöt (hamisbólé ;), csurgass bele mézet, ha épp savanyút innál, egy citrom is sokat segít, de készíthetsz fűszernövényes finomságokat is: én pl. imádom a bazsalikomos limonádét! Próbálj ki bármit, csak igyál!!

18. Ajándékozd meg a vizet!

Vegyél egy szuper kulacsot vagy egy új vizespoharat magadnak a vizednek, hiszen a kávét is a kedvenc bögrénkből isszuk és úgy esik a legjobban! Ugye? :)

+1 Figyeljünk a kedvenceinkre is!

A kutyáinknak, macskáinknak, rágcsálóinknak is nagyon fontos a szükséges vízmennyiség, ne feledkezz meg a kis kedvenceidről se a hőségben!

Igyál, igyál, igyál! Tényleg, el sem hiszed, hogy milyen fontos! Ja! Majdnem elfelejtettem mondani: igyál!

Ha pedig van plusztipped a fentiekhez, ne tartsd magadban, oszd meg velünk, hogy felvehessük a listára!!! ;)

11 szavazat

Te mit gondolsz?