Meggy, aminek nincs magja? Olyan nincs, de van meggymagozás mókus módra

Te hogy magozol?

Itt a meggy szezonja és jöhetnek a kedvenc meggyes sütijeink, meggyszószaink, lekvárt is muszáj készíteni, a kisöcsém a befőttet is imádja, szóval van mit csinálni belőle. Márpedig, ha nem meggymagköpő-versenyt tartunk, miközben kilószámra dobáljuk a szánkba a Balcsiparton, akkor bizony meg (vagy ki? :)) kell magozni a kis vörös szemeket. De erre is van szuper megoldásunk!

Vehetnénk meggymagozó gépet is akár pár ezer forintért -még nem próbáltam, de most néztem meg, hogy az egyszerű műanyagok, annyiba kerülnek -, kérdés, azzal tényleg egyszerűbb-e és ráadásul abban nincs kihívás, akkor hol a móka? :) Edna mókusunk viszont küldött nekünk egy szuper ötletet és még nem szabadalmaztatta, így te is bátran használhatod!

Mi kell hozzá?

Meggy. De tényleg!
Aztán te és a jókedved!
Ééééés…. dobpergés….

Egy gemkapocs!!! Komolyan! :D

Ilyet még nem láttál! :)
Egy szem meggy, itt még maggal

Mó imádja az alternatív megoldásokat és főleg a „Csináld magad!” dolgok nagy rajongója, úgyhogy ha a hasonló ötleteket te is szereted, nektek össze kell jönnötök! Katt és lájk! ;)

 

Így csináld!

Semmi hatalmas titok nincs és nem is spanyol, nem is viasz, viszont működik!

Annyit kell tenned, hogy szétnyitod a gemkapcsot, úgy, ahogy a fenti képen látod és jöhet is a meggy!

Extra jó tanács! Ha jót akarsz és tisztaságot, akkor csinálhatod egy vödör vagy tál vízben… mármint alatt. Higiéniai okokból csak a meggy merüljön, te maradj ki most ebből a mókából! :P

1. Keresd meg a meggymag kijáratát!

2. Nyúlj be a gemkapoccsal a lukon a mag szélén és illeszd a magot az u-alakba érzésre (szinte magától belecsúszik ám, ne aggódj)!

3. Most már csak egy húzás és kint is van a mag. Ennyi volt!

Szereted a mogyoróvajat? Vagy még nem is ismered?
Próbáld ki ezt a házikenyér-receptet, imádni fogod! —>

Miért szuper ez?

Egyrészt vicces és mindenképp egyedi előadás lesz, másrészt – és mégiscsak ez a fontosabb – a szemek egyben maradnak és igazán szépen fognak mutatni pl. díszítésként egy-egy süti v. torta tetején vagy belesütve és mégsem a félbeszakított, széttrancsírozott meggy fog visszaköszönni a tányérról.

Tehát futás az íróasztalhoz egy gemkapocsért és próbáld ki! Ha végeztél a 4 kiló meggyel, jelentkezz be mókusnál! ;)

Ui.: az árnyékkal nincs semmi teendőd, el fog menni magától!

6 szavazat

Te mit gondolsz?