Itt egy olyan mogyoróvajas kenyér receptje, amit diéta alatt is fogyaszthatsz!

Itt fogod látni a kenyérkét!

Tesóm kábé egy éve teljesen rákapott a mogyoróvajra. Hiába, mégiscsak egy alomból származunk… No és sütött egy olyan mogyoróvajas kenyeret, hogy mókus legyen a mancsán, aki el tud mellette menni. Pláne, hogy mindezt a fitnesz égisze alatt, mert hogy ő az a nagyon fitneszelődősmindenrefigyelőskondibajárós féle.

Tőle jutott el hozzám is eme mogyoróvajas kenyér híre morzsája, ami nemcsak hogy finom, de

  • fitnesz
  • fitnesz (!)
  • Nem kell keleszteni! Komolyan, egyszerűen csak turmixolni kell!
  • 50 perc alatt el is készül
  • jól kenhető, nem szétesős
  • finom-finom-finom
  • ééés mogyoróóós ;)

Most komolyan! Le akarsz maradni egy ilyen villámreceptről? Mert akkor még véletlenül se lájkold mókust! Mondom, NE!

Mogyoróvajas kenyér receptje (diétás)

  • 1 csésze* 0,1%-os tej
  • 2 nagy tojgli (=tojás :))
  • 2/3 csésze nyírfacukor
  • 1 csésze mogyoróvaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 evőkanál sütőpor
  • 1 3/4 (tehát 1 egész és még 3/4) csésze teljes kiőrlésű liszt

*Én ezt a csészét használtam (35 cl), de ez is messze nem a „cup” mennyiség, úgyhogy szerintem nem lesz katasztrófa, ha kicsit kisebb v. nagyobb méretűt használsz!

Zsírszegény tejet már minden nagyobb hipermarketekben tudsz vásárolni. Keresd a „fehér víz” felirat alatt! :P A mogyoróvajat a nutella és egyéb mogyorókrémek mellett fogod megtalálni. De persze nekünk a nutella körül már minden csak elmosódott folt?! :D Ám ha megnézed még egyszer, ott lesz az!

Nyírfacukor szerintem már tényleg mindenhol kapható, ahogy a teljes kiőrlésű liszt is már alap.

Múltkor pont eperből készítettünk házi kozmetikumot. Láttad? >>>

Hogyan készítsem el?

Talán a legjobb ebben a kenyérben, hogy tényleg csak egy turmixgép kell hozzá. Ha viszont nincs, akkor maradt a mókusbicepsz.

A mogyoróvajas kenyér elkészítéshez nézd a szöveget!
Így készül a mogyoróvajas kenyér.
  1. Kezdjük a sütőt előmelegíteni 180 fokra.
  2. Turmixoljuk össze a tej-tojás-cukor-mogyoróvaj négyest, amíg sima nem lesz.
  3. Adagoljuk hozzá a száraz dolgokat is, míg teljesen krémes nem lesz.
  4. Öntsük a tésztát egy kiolajozott (papírozott) tepsibe és süssük 50 percig (vagy amíg át nem megy a fogpiszkáló teszten).
  5. Kezdjük elölről, hogy most már a családnak is jusson! :)
Itt fogod látni a kenyérkét!
diétás mogyoróvajas kenyér

Kívül kérges, ropogós. Belül puha és finom. Kell ennél több?

Tehát, ha egy olyan kenyérre vágysz, ami diétás, mogyorós és bolondbiztos az elkészítése, akkor tessék, itt van! Mogyoróvajas kenyér – ő blogolvasó. Blogolvasó – ő mogyoróvajas kenyér. Ismerkedjetek!

0 szavazat

Te mit gondolsz?