BRÉKING! – Mókus sajtótájékoztatót tart

mókus sajtótájékoztató

10:27 Sokan gyülekezünk itt Mókus odújában, ugyanis rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze. Kérdezve itt a kollégákat, senkinek sincs ötlete, hogy mi lehet a téma.

10:35 A háttérben már mozgolódás hallható. Végre. A sajtótájékoztató 10:30-ra lett meghirdetve, 5 perc késésben vagyunk.

10:40 Várunk türelmetlenül és össze-összenézünk.

10:45 Közben itt röpködnek már a pletykák. Egyesek szerint Mókus azt fogja bejelenteni, hogy ő is lezárja a határait és örökre bezárkózik egy üveg nutellával.

10:50 20 perc késésnél tartunk. Mókus sehol. Forrósodik a hangulat.

10:55 Újabb tipp: összeköltözik a medvével és nagy bundaságban boldogan élnek, amíg… ööö … Nem hiszem, hogy ez lenne a hír, mindenesetre mennek a tippelgetések…

11:00 MEGJELENT Mókus. Végre! Fotók tüzében a pulpitushoz áll és elkezdi a sajtótájékoztatót:

mókus jobban teljesít
mókus jobban teljesít

11:01 Mókus bejelenti: új odúba oldalra költözik.

Na, erre senki sem gondolt… döbbent csönd, majd ováció és „Hová? Miért?” kérdések tömkelege zúdul Mókusra. A szervezők lecsendesítik a riportereket, majd Mókus folytatja.

11:05 Az új oldal a duhosmokus.hu alatt érhető el, de persze ott itt is Mókus blogol, csak sokkal többet, sokkal több témában, sokkal vidámabban. És picit dühösen.

Ha még nem követed Mókust, nyomj rá gyorsan egy lájkot facebookon, hogy az új cikkek is eljussanak hozzád, költözés ide vagy oda!

11:22 Mókus egy ábra segítségével elmagyarázza, hogy pontosan mi is történik. Lefotóztuk:

mókus költözik
mókus költözik

11:29 Mókus szerint minden szupiszuper lesz és ez egy nagyon jó dolog. Magabiztosan kacsint és kicsit mintha el is mosolyodna.

11:30 A sajtótájékoztató végén jöhetnek is az azonnali kérdések:

Kérdés: Miért költözik Mókus?
Mókus: A sporolok.blog.hu szűk 2 éve alatt havi 300 000 fős olvasottságot és egy hvg-s goldenblog 1 helyezést értem el. Sok mókusbarát visszajelzett, hogy szívesen olvasnának tőlem új témákban is és ennek nem tudtam ellenállni és igazából már ki is nőttem a felületet. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy elmarad a spórolás, csupán annyit, hogy ezentúl több új és érdekes téma is olvasható lesz az oldalon… persze az elengedhetetlen mókusstílusban és mókushitelességgel.

K: Milyen új témák jönnek?
Mókus: Nincs még kiforrott terv, ugyanis ez az oldal nem a Mókusé, hanem a Mindenkié. Olvasó és író közösen alakítják, tartják életben. Így sok-sok területtel fogok kísérletezni és minden csak attól függ, hogy mennyire érdekli az olvasókat az adott téma.

Ami biztos, hogy ezeket a területeket fel akarják deríteni:

 • főzés, szuperjó receptek mókusfűszerrel
 • film, sorozatok, kikapcsolódás, mert egy mókus is leül néha egy nutellával a kezében
 • lakberendezési tippek, komfortmaximalizáló ötletek, otthon, kert, odú – kívül-belül
 • vásárlás, tapasztalatok, megmondások (némelyeknek fájni fog)
 • kismókus (gyerek) témák, mert nélkülük nincs jövő
 • szépség, stílus, divat – mert néha unjuk a csíkokat
 • kutya-macska praktikák, mert az állatok a barátaink
 • DIY=Csináld magad tippek, kipróbált trükkök -mert Mókus kezei nagyon kreatívak, néha már maguktól alkotnak
 • tesztek, vélemények, hogy mindenki képben legyen
 • humor, móka, kacagás
 • spórolás és pénztárcát érintő kérdések
 • …. – a többi téma az olvasóktól függ, Mókus bármiről tud írni (igen, akár arról is :P), úgyhogy a szerkesztőség várja a kéréseket

K: Mi az olvasók dolga a váltással?
Mókus: Igazából nem sok. Örülnék, ha elmentenéd az új oldalt is a böngésződben és beállítanád az „Értesítés kérése” funkciót a facebook-on, hogy sokat lássuk egymást. Ja, és írj. Kb. ennyi. A facebook oldalon semmi sem változik, és mindig, minden új cikkről értesítem a rajongókat természetesen továbbra is és lesz ébresztő, meg jó éjt puszi és bárki felvethet bármilyen témát, hogy azt jól kibeszéljük. Így az olvasónak csak annyi a dolga, hogy nincs dolga.

K: Így fog kinézni az oldal?
Mókus: A régi és új oldal között az arculat nem sokat változott egyelőre, hogy ismerős legyen. Később ráncfelvarrás várható és meglepetéshegyek, de ez egy másik sajtótájékoztató témája lesz.

K: Igazak a hírek, hogy összejött Gwyneth Paltrow-val?
Mókus: Gwynnel úgy egyeztünk meg, hogy nem nyilatkozunk a kérdésben.

Mókus mintha kicsit elpirult volna…

12:28 Mókus lezárta a sajtótájékoztatót. Mindenkinek megköszönte a figyelmet és elhagyta a termet. Kifelé menet még visszafordult, hogy mindenkit arra biztasson, bátran mondja el a véleményét, tegye fel kérdéseit.

Mókus nagykorú lett. Maradj vele, szeresd őt és köszönj be neki facebookon. Imádná! ;)

5 szavazat

Te mit gondolsz?